<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<?xml-stylesheet type="text/xsl" href="http://forums.silverlight.net/utility/FeedStylesheets/rss.xsl" media="screen"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/" xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/"><channel><title>Silverlight Controls and Silverlight Toolkit</title><link>http://forums.silverlight.net/forums/35.aspx</link><description>Discussions around using and developing Silverlight controls and the Silverlight Toolkit</description><dc:language>en</dc:language><generator>CommunityServer 2007 (Build: 20416.853)</generator><item><title>Re: DataGrid and BindingValidationError</title><link>http://forums.silverlight.net/forums/thread/242591.aspx</link><pubDate>Sat, 04 Jul 2009 18:03:19 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">d0d632c8-a6f7-4f68-b0ce-26aaafd62132:242591</guid><dc:creator>elmore.adam</dc:creator><slash:comments>0</slash:comments><comments>http://forums.silverlight.net/forums/thread/242591.aspx</comments><wfw:commentRss>http://forums.silverlight.net/forums/commentrss.aspx?SectionID=35&amp;PostID=242591</wfw:commentRss><description>Your code doesn&amp;#39;t compile. First, replace Line 21 of Page.xaml.cs with the following:
&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
&lt;div style="font-family:Courier New;font-size:10pt;color:black;background:white;"&gt;
&lt;pre style="margin:0px;"&gt;&lt;span style="color:blue;"&gt;this&lt;/span&gt;.MyGrid.BindingValidationError &lt;/pre&gt;
&lt;pre style="margin:0px;"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; += &lt;span style="color:blue;"&gt;new&lt;/span&gt; &lt;span style="color:#2b91af;"&gt;EventHandler&lt;/span&gt;&amp;lt;&lt;span style="color:#2b91af;"&gt;ValidationErrorEventArgs&lt;/span&gt;&amp;gt;(MyGrid_BindingValidationError);&lt;/pre&gt;
&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
After you&amp;#39;ve done this, the code should at least compile and run. The validation exception should be thrown when the  TextBox loses focus.</description></item><item><title>DataGrid and BindingValidationError</title><link>http://forums.silverlight.net/forums/thread/240689.aspx</link><pubDate>Thu, 02 Jul 2009 09:26:20 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">d0d632c8-a6f7-4f68-b0ce-26aaafd62132:240689</guid><dc:creator>VeroToad</dc:creator><slash:comments>0</slash:comments><comments>http://forums.silverlight.net/forums/thread/240689.aspx</comments><wfw:commentRss>http://forums.silverlight.net/forums/commentrss.aspx?SectionID=35&amp;PostID=240689</wfw:commentRss><description>&lt;p&gt;Hi Guys!&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;I need to validate user-entry data in a Datagrid with customized DataTemplate (with textbox). On the web, I&amp;#39;ve found a lot of examples (like &lt;a href="http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc278072(VS.95).aspx"&gt;http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc278072(VS.95).aspx&lt;/a&gt;&amp;nbsp;or &lt;a href="http://weblogs.asp.net/manishdalal/archive/2008/08/28/silverlight-business-application-part-3-validation-sync.aspx"&gt;http://weblogs.asp.net/manishdalal/archive/2008/08/28/silverlight-business-application-part-3-validation-sync.aspx&lt;/a&gt;) that suggests to change textbox properties NotifyOnValidationError and ValidatesOnExceptions, setting them &amp;quot;true&amp;quot;. So, the GridView&amp;#39;s event &amp;quot;BindingValidationError&amp;quot; could be directly managed.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;This is my sample code:&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&lt;strong&gt;&lt;em&gt;Page.xaml&lt;br /&gt;&lt;/em&gt;&lt;/strong&gt;&lt;font color="#0000ff" size="2"&gt;&lt;font color="#0000ff" size="2"&gt;&lt;b id="1"&gt;1&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;lt;&lt;span class="tag"&gt;UserControl&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt; xmlns:data=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;clr-namespace:System.Windows.Controls;assembly=System.Windows.Controls.Data&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt;&amp;nbsp; x:Class=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;SilverlightApplication1.Page&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="2"&gt;2&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="attr"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; xmlns=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml/presentation&amp;quot;&lt;/span&gt; &lt;br /&gt;&lt;b id="3"&gt;3&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="attr"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; xmlns:x=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml&amp;quot;&lt;/span&gt; &lt;br /&gt;&lt;b id="4"&gt;4&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="attr"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Width=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;400&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt; Height=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;300&amp;quot;&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="5"&gt;5&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;&lt;span class="tag"&gt;Grid&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt; x:Name=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;LayoutRoot&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt; Background=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;White&amp;quot;&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="6"&gt;6&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;&lt;span class="tag"&gt;data:DataGrid&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt; x:Name=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;MyGrid&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt; AutoGenerateColumns=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;False&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt; Grid.Row=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;1&amp;quot;&lt;/span&gt; &amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="7"&gt;7&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;&lt;span class="tag"&gt;data:DataGrid.Columns&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="8"&gt;8&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;&lt;span class="tag"&gt;data:DataGridTemplateColumn&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt; Header=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;Valore&amp;quot;&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="9"&gt;9&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;&lt;span class="tag"&gt;data:DataGridTemplateColumn.CellTemplate&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="10"&gt;10&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;&lt;span class="tag"&gt;DataTemplate&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="11"&gt;11&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;&lt;span class="tag"&gt;TextBox&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt; Text=&lt;/span&gt;&lt;span class="attrv"&gt;&amp;quot;{Binding Path=Valore,Mode=TwoWay,NotifyOnValidationError=true,ValidatesOnExceptions=true}&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span class="attr"&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt; /&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="12"&gt;12&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;/&lt;span class="tag"&gt;DataTemplate&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="13"&gt;13&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;/&lt;span class="tag"&gt;data:DataGridTemplateColumn.CellTemplate&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="14"&gt;14&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;/&lt;span class="tag"&gt;data:DataGridTemplateColumn&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="15"&gt;15&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;/&lt;span class="tag"&gt;data:DataGrid.Columns&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="16"&gt;16&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;/&lt;span class="tag"&gt;data:DataGrid&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="17"&gt;17&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;/&lt;span class="tag"&gt;Grid&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="18"&gt;18&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;lt;/&lt;span class="tag"&gt;UserControl&lt;/span&gt;&amp;gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&amp;nbsp;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt; 
&lt;p&gt;&lt;strong&gt;&lt;em&gt;Page.xaml.cs&lt;br /&gt;&lt;/em&gt;1&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/strong&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System;&lt;br /&gt;&lt;b id="2"&gt;2&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Collections.Generic;&lt;br /&gt;&lt;b id="3"&gt;3&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Linq;&lt;br /&gt;&lt;b id="4"&gt;4&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Net;&lt;br /&gt;&lt;b id="5"&gt;5&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows;&lt;br /&gt;&lt;b id="6"&gt;6&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Controls;&lt;br /&gt;&lt;b id="7"&gt;7&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Documents;&lt;br /&gt;&lt;b id="8"&gt;8&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Input;&lt;br /&gt;&lt;b id="9"&gt;9&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Media;&lt;br /&gt;&lt;b id="10"&gt;10&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Media.Animation;&lt;br /&gt;&lt;b id="11"&gt;11&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Shapes;&lt;br /&gt;&lt;b id="12"&gt;12&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="13"&gt;13&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;span class="kwd"&gt;namespace&lt;/span&gt; SilverlightApplication1&lt;br /&gt;&lt;b id="14"&gt;14&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;{&lt;br /&gt;&lt;b id="15"&gt;15&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;public&lt;/span&gt; partial &lt;span class="kwd"&gt;class&lt;/span&gt; Page : UserControl&lt;br /&gt;&lt;b id="16"&gt;16&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;&lt;b id="17"&gt;17&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;public&lt;/span&gt; Page()&lt;br /&gt;&lt;b id="18"&gt;18&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;&lt;b id="19"&gt;19&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; InitializeComponent();&lt;br /&gt;&lt;b id="20"&gt;20&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="21"&gt;21&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;this&lt;/span&gt;.MyGrid.BindingValidationError += &lt;span class="kwd"&gt;new&lt;/span&gt; EventHandler(MyGrid_BindingValidationError);&lt;br /&gt;&lt;b id="22"&gt;22&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;this&lt;/span&gt;.Loaded += &lt;span class="kwd"&gt;new&lt;/span&gt; RoutedEventHandler(Page_Loaded);&lt;br /&gt;&lt;b id="23"&gt;23&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;&lt;b id="24"&gt;24&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="25"&gt;25&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;void&lt;/span&gt; Page_Loaded(&lt;span class="kwd"&gt;object&lt;/span&gt; sender, RoutedEventArgs e)&lt;br /&gt;&lt;b id="26"&gt;26&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;&lt;b id="27"&gt;27&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; MyGrid.ItemsSource = SilverlightApplication1.Valori.ValoriEsempio();&lt;br /&gt;&lt;b id="28"&gt;28&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="29"&gt;29&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;&lt;b id="30"&gt;30&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&lt;br /&gt;&lt;b id="31"&gt;31&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;void&lt;/span&gt; MyGrid_BindingValidationError(&lt;span class="kwd"&gt;object&lt;/span&gt; sender, ValidationErrorEventArgs e)&lt;br /&gt;&lt;b id="32"&gt;32&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;&lt;b id="33"&gt;33&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; MessageBox.Show(&lt;span class="st"&gt;&amp;quot;Errore&amp;quot;&lt;/span&gt;);&lt;br /&gt;&lt;b id="34"&gt;34&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;&lt;b id="35"&gt;35&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;&lt;b id="36"&gt;36&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/b&gt;}&lt;br /&gt;
&lt;p&gt;&lt;strong&gt;&lt;em&gt;MyClass.cs&lt;br /&gt;&lt;/em&gt;&lt;/strong&gt;1&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System;&lt;br /&gt;2&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Net;&lt;br /&gt;3&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows;&lt;br /&gt;4&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Controls;&lt;br /&gt;5&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Documents;&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;6 &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Ink;&lt;br /&gt;7&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Input;&lt;br /&gt;8&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Media;&lt;br /&gt;9&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Media.Animation;&lt;br /&gt;10&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Windows.Shapes;&lt;br /&gt;11&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.ComponentModel;&lt;br /&gt;12&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;using&lt;/span&gt; System.Collections.ObjectModel;&lt;br /&gt;13&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br /&gt;14&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;namespace&lt;/span&gt; SilverlightApplication1&lt;br /&gt;15&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;16&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;public class&lt;/span&gt; MyClass : INotifyPropertyChanged&lt;br /&gt;17&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;18&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;protected int&lt;/span&gt; _Valore;&lt;br /&gt;19&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;public int&lt;/span&gt; Valore&lt;br /&gt;20&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;21&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;get&lt;/span&gt; { &lt;span class="kwd"&gt;return&lt;/span&gt; _Valore; }&lt;br /&gt;22&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;set&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;23&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;24&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;if&lt;/span&gt; (&lt;span class="kwd"&gt;value&lt;/span&gt; == _Valore) &lt;span class="kwd"&gt;return&lt;/span&gt;;&lt;br /&gt;25&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;if&lt;/span&gt; (&lt;span class="kwd"&gt;value&lt;/span&gt; &amp;lt; 0 || &lt;span class="kwd"&gt;value&lt;/span&gt; &amp;gt; 200)&lt;br /&gt;26&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;27&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;throw new&lt;/span&gt; Exception(&lt;span class="st"&gt;&amp;quot;Valore non nel range specificato&amp;quot;&lt;/span&gt;);&lt;br /&gt;28&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;29&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; _Valore = &lt;span class="kwd"&gt;value&lt;/span&gt;;&lt;br /&gt;30&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; OnPropertyChanged(&lt;span class="st"&gt;&amp;quot;Valore&amp;quot;&lt;/span&gt;);&lt;br /&gt;31&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;32&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;33&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br /&gt;34&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;#region&lt;/span&gt;&lt;span class="kwdt"&gt; INotifyPropertyChanged Membri di&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;35&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br /&gt;36&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;protected void&lt;/span&gt; OnPropertyChanged(&lt;span class="kwd"&gt;string&lt;/span&gt; name)&lt;br /&gt;37&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;38&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;if&lt;/span&gt; (PropertyChanged != &lt;span class="kwd"&gt;null&lt;/span&gt;)&lt;br /&gt;39&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; PropertyChanged(&lt;span class="kwd"&gt;this&lt;/span&gt;, &lt;span class="kwd"&gt;new&lt;/span&gt; PropertyChangedEventArgs(name));&lt;br /&gt;40&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;41&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;public event&lt;/span&gt; PropertyChangedEventHandler PropertyChanged;&lt;br /&gt;42&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br /&gt;43&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;#endregion&lt;/span&gt;&lt;br /&gt;44&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;45&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br /&gt;46&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;br /&gt;47&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;public class&lt;/span&gt; Valori : ObservableCollection&lt;br /&gt;48&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;49&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;public static&lt;/span&gt; Valori ValoriEsempio()&lt;br /&gt;50&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; {&lt;br /&gt;51&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;return new&lt;/span&gt; Valori() {&lt;br /&gt;52&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;new&lt;/span&gt; MyClass() { Valore=30},&lt;br /&gt;53&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;new&lt;/span&gt; MyClass() { Valore=40},&lt;br /&gt;54&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;new&lt;/span&gt; MyClass() { Valore=50},&lt;br /&gt;55&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;new&lt;/span&gt; MyClass() { Valore=20},&lt;br /&gt;56&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span class="kwd"&gt;new&lt;/span&gt; MyClass() { Valore=10},&lt;br /&gt;57&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; };&lt;br /&gt;58&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;59&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;br /&gt;60&amp;nbsp;&amp;nbsp; }&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;When I change the&amp;nbsp;textbox to a out-of-range value,&amp;nbsp;&lt;strong&gt;MyGrid_BindingValidationError&lt;em&gt;&amp;nbsp;&lt;/em&gt;&lt;/strong&gt;isn&amp;#39;t executed. Why?&lt;br /&gt;Thank you very much&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;--&lt;br /&gt;&lt;strong&gt;Simone Viganò AKA VeroToad &lt;/strong&gt;- &lt;em&gt;MVP Windows Desktop Experience &lt;br /&gt;&lt;/em&gt;My blog: &lt;a href="http://blogs.dotnethell.it/VeroToad" rel="nofollow" target="_blank"&gt;http://blogs.dotnethell.it/VeroToad&lt;/a&gt; &lt;br /&gt;RIO (Risorse in italiano per utenti di Office): &lt;a href="http://www.riolab.org/" rel="nofollow" target="_blank"&gt;http://www.riolab.org&lt;/a&gt; &lt;/p&gt;</description></item></channel></rss>